Maatschappelijk verantwoord

We zijn een duurzame vereniging. Al sinds mei 2018 hebben we 35 zonnepanelen boven op ons paviljoen liggen. Tot nu toe (eind 2023) komt de CO2 besparing van 22 duizend kilogram al overeen met 656 geplante bomen.    

 


Onze verlichting

De banen worden verlicht met energiezuinige LED verlichting. Ook de verlichting in het paviljoen en op het parkeerterrein bestaat uit deze lampen. De verlichting in de toiletten en kleedkamers werken op sensoren, waardoor verlichting niet onnodig aan staat. Help ons mee om energie te besparen door de baanverlichting uit te schakelen als er niet gespeeld wordt!

 

Water, gas en elektrische apparaten

We investeren regelmatig in nieuwe duurzame apparatuur zoals energiezuinige vriezers. En we besparen gasverbruik door de op afstand bedienbare app voor de verwarming. Het water om de banen te besproeien komt rechtstreeks uit de Kromme Rijn. Deze winter hebben we ook alle koelkasten, ventilatoren en schermen uit gezet voor extra besparing. En we kunnen het verbruik op afstand monitoren. Als er dus een keer wat aan blijft staan doordat iemand wat vergeten is, dan kunnen we dat tijdig uit huis signaleren.