Baangebruik kaders

We hebben piek- en daluren. Piekuren zijn de avonden van maandag tot en met donderdag vanaf 19.00 uur. Alles daarbuiten beschouwen we als daluren. Het zomerseizoen loopt van april tot en met oktober. Het winterseizoen loopt van november tot en met maart. De klassieke gravelbanen (baan 3 tot en met 6) zijn dan gesloten. Op deze pagina lees je over wie en waneer de banen kan reserveren.

 

Verhinderd?

We vragen iedereen om als je een baan gereserveerd hebt maar er geen gebruik van wilt of kunt maken (ook bij slecht weer) de reservering te annuleren. Zo kunnen andere spelers de banen alsnog gebruiken. 

 

 

Vrijspelers

Vrijspelers kunnen een baan reserveren via de KNLTB Club App of deze website. Reservering van een baan kan maximaal één week vooraf. Banen die gereserveerd zijn voor clubactiviteiten, trainingen of verhuur zijn niet beschikbaar.

Alle spelers op de baan moeten gemeld worden in de reservering. Het is toegestaan om één uur per dag te reserveren. Introducees zijn toegestaan tegen betaling van € 5 euro per keer per introducée (via afhangsysteem in de KNLTB ClubApp en betaling via iDeal – een lid kan maximaal met twee niet-leden een baan afhangen en maximaal vijf keer per jaar een introducé uitnodigen).  

 

Tennisschool

Voor trainingen moet de tennisschool banen meer dan een week vooruit reserveren. Club activiteiten onder de KNLTB vlag zoals competitie en het open toernooi hebben altijd voorrang – er zijn dan geen banen voor les beschikbaar (dit wordt tijdig gemeld).

Er geldt een maximum aantal banen voor trainingen:

  • In daluren zijn dit maximaal vier banen (keuze vooraf uit twee kunstgrasbanen en twee gravelbanen)
  • In de piekuren in het zomerseizoen zijn dit maximaal drie banen (keuze vooraf uit twee kunstgrasbanen en één gravelbaan)
  • In de piekuren in het winterseizoen zijn dit maximaal twee banen (de twee kunstgrasbanen)

Als de banen door weers- of andere omstandigheden niet bespeelbaar zijn, dan kan de training helaas geen doorgang vinden. Dit is voor risico van de tennisschool. Als vrijspelers dus een kunstgrasbaan gereserveerd hebben, terwijl een gravelbaan voor les onbespeelbaar is, dan blijft de baan ter beschikking staan van de vrijspelers.

 

Clubactiviteiten

 Voor clubactiviteiten moeten banen meer dan een week vooruit gereserveerd worden. Banen die voor trainingen gebruikt worden, kunnen niet gereserveerd worden met uitzondering van officiële KNLTB evenementen zoals competitie en het open toernooi. Als de banen door weers- of andere omstandigheden niet bespeelbaar zijn, dan kan de activiteit helaas geen doorgang vinden. Als vrijspelers of trainers dus een kunstgrasbaan gereserveerd hebben, terwijl een gravelbaan voor de activiteit onbespeelbaar is, dan blijft de baan ter beschikking staan van de vrijspelers of de trainers. 

 

Losse verhuur van banen (alleen mogelijk in daluren)

BLTC de Niënhof heeft Meet & Play optie van KNLTB geactiveerd tijdens daluren zodat niet-leden een baan kunnen huren. Alleen gravelbanen kunnen worden gehuurd.  Als de gehuurde banen door weers- of andere omstandigheden niet bespeelbaar zijn, dan vindt annulering van de verhuur plaats.