Banen en onderhoud

Op ons ruim opgezet tennispark liggen acht gravelbanen en twee kunstgrasbanen. Alle banen zijn voorzien van goede LED verlichting en de gravelbanen worden automatisch besproeid met water uit de Kromme Rijn. We hebben ook een minibaan met twee oefenmuren.

Ons paviljoen heeft een keuken, bar, gezellige zitjes en een perfect gelegen terras rondom het paviljoen. Verder beschikken we over twee ruime kleedkamers met toilet- en douchevoorziening, die de komende jaren een opfrisbeurt krijgen. We hebben voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets en een vergaderruimte boven in het paviljoen.  

We huren de gravelbanen van Sporthuis Bunnik. Zij verzorgen ook het algemeen onderhoud en hebben veelvuldig contact met onze bouwcommissie. De kunstgrasbanen zijn eigendom van de vereniging.  

Vier klassieke gravelbanen - slepen en beregenen

Baan 3 tot en met 6 zijn de klassieke gravelbanen. Deze banen zijn over het algemeen bespeelbaar van april tot en met oktober als er tenminste geen plassen liggen door regen. In de winter zijn deze banen gesloten.  

De banen moeten door onze leden zelf na iedere speelbeurt gesleept worden. Het slepen zorgt ervoor dat de losgelopen gravel weer verdeeld wordt over de baan. Om dit zo goed mogelijk te doen moeten de klassieke gravelbanen gesleept worden van buiten naar binnen (cirkelvormig, zie ook de borden op de banen bij de sleepnetten). Vergeet bij het slepen ook niet het gebied naast de baan en achter de baseline mee te nemen. Dit voorkomt mosgroei.

Als de banen door regenval te nat zijn, mag er niet op de banen gespeeld worden. Een natte baan met plassen mag ook niet geveegd worden. Als de banen te droog zijn, kun je ze vanuit het clubhuis gemakkelijk extra besproeien.  

Vier gravelbanen onder afschot - slepen en beregenen

Baan 1, 2, 7 en 8 zijn gravelbanen die zijn aangelegd onder afschot. Ze lopen iets af naar de zijkanten. Deze banen zijn over het algemeen het hele jaar bespeelbaar als er geen plassen liggen of als er geen sprake is van dooi na vorst. In dit laatste geval worden de banen papperig en zijn ze onbespeelbaar. De banen blijven dan gesloten totdat de weersomstandigheden het toelaten om het gravel weer te prepareren.  

De banen moeten door onze leden zelf na iedere speelbeurt gesleept worden. Het slepen zorgt ervoor dat de losgelopen gravel weer verdeeld wordt over de baan. Om dit zo goed mogelijk te doen moeten de gravelbanen onder afschot gesleept worden van het hek naar de naastliggende baan  (in rechte banen, zie ook de borden op de banen bij de sleepnetten). Vergeet bij het slepen ook niet het gebied naast de baan en achter de baseline mee te nemen. Dit voorkomt mosgroei.

Als de banen door regenval te nat zijn, mag er niet op de banen gespeeld worden. Een natte baan met plassen mag ook niet geveegd worden. Als de banen te droog zijn, kun je ze vanuit het clubhuis gemakkelijk extra besproeien.  

Twee kunstgrasbanen

Banen 9 en 10 zijn kunstgrasbanen. Deze banen zijn over het algemeen het hele jaar bespeelbaar. Sporthuis Bunnik verzorgt het onderhoud van deze banen. 

Baanhuur voor bedrijfsevenementen 

Wil je meerdere banen huren voor bijvoorbeeld een (bedrijfs)evenement of een familiemiddag? Sportieve ontspanning met een stukje competitie en gezelligheid. Wat denk je van een officiële clinic van tennisschool One2Tennis gevolgd door een onderling toernooitje met een gezellige borrel na afloop? Er is in overleg van alles mogelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op via de penningmeester Arno Bloemkolk? Goed om alvast te weten:

  • Van maandag tot en met donderdag 19.00 tot 22.00 uur zijn de banen niet beschikbaar voor verhuur.
  • Ook tijdens toernooien, evenementen en de competitie zijn de banen druk bezet. Baanhuur is dan ook niet mogelijk.
  • Tennisschoenen geschikt voor gravel en kunstgras zijn verplicht.