Banen en onderhoud

Op ons ruim opgezet tennispark liggen acht gravelbanen en twee kunstgrasbanen. Alle banen zijn voorzien van goede LED verlichting en de gravelbanen worden automatisch besproeid met water uit de Kromme Rijn. We hebben ook een minibaan met twee oefenmuren. Je kunt onze banen ook huren. Zie hier voor meer informatie. 

Ons paviljoen heeft een keuken, bar, gezellige zitjes en een perfect gelegen terras rondom het paviljoen. Verder beschikken we over twee ruime kleedkamers met toilet- en douchevoorziening, die de komende jaren een opfrisbeurt krijgen. We hebben voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets en een vergaderruimte boven in het paviljoen.  

We huren de gravelbanen via Sporthuis Bunnik van de gemeente. Zij verzorgen ook het algemeen onderhoud en hebben veelvuldig contact met onze bouwcommissie. De kunstgrasbanen zijn eigendom van de vereniging.  

 

Niet spelen en niet slepen bij plassen

Iedereen speelt graag op een goede vlakke gravelbaan. Dit kan alleen als alle leden hun verantwoordelijkheid nemen. Als de banen door regenval te nat zijn (glimmen) of als er plassen liggen, mag er niet op de banen gespeeld worden. Een natte baan met plassen mag ook niet geveegd worden. Als je dit wel doet, dan worden de banen steeds harder en "verkleien" ze. Hierdoor duurt het steeds langer voordat de plassen weg zijn gezakt. 

 

 

Vier klassieke gravelbanen - slepen en beregenen

Baan 3 tot en met 6 zijn de klassieke gravelbanen. Deze banen zijn over het algemeen bespeelbaar van april tot en met oktober als er tenminste geen plassen liggen door regen. In de winter zijn deze banen gesloten. Als de banen te droog zijn, kun je ze vanuit het clubhuis gemakkelijk extra besproeien.  

De banen moeten door onze leden zelf na iedere speelbeurt gesleept worden. Het slepen zorgt ervoor dat de losgelopen gravel weer verdeeld wordt over de baan. Om dit zo goed mogelijk te doen moeten de klassieke gravelbanen gesleept worden van buiten naar binnen (cirkelvormig, zie ook de borden op de banen bij de sleepnetten). Vergeet bij het slepen ook niet het gebied naast de baan en achter de baseline mee te nemen. Dit voorkomt mosgroei.

 

Vier gravelbanen onder afschot - slepen en beregenen

Baan 1, 2, 7 en 8 zijn gravelbanen die zijn aangelegd onder afschot. Ze lopen iets af naar de zijkanten. Deze banen zijn over het algemeen het hele jaar bespeelbaar als er geen plassen liggen of als er geen sprake is van dooi na vorst. In dit laatste geval worden de banen papperig en zijn ze onbespeelbaar. De banen blijven dan gesloten totdat de weersomstandigheden het toelaten om het gravel weer te prepareren. Als de banen te droog zijn, kun je ze vanuit het clubhuis gemakkelijk extra besproeien.  

De banen moeten door onze leden zelf na iedere speelbeurt gesleept worden. Het slepen zorgt ervoor dat de losgelopen gravel weer verdeeld wordt over de baan. Om dit zo goed mogelijk te doen moeten de gravelbanen onder afschot gesleept worden van het hek naar de naastliggende baan  (in rechte banen, zie ook de borden op de banen bij de sleepnetten). Vergeet bij het slepen ook niet het gebied naast de baan en achter de baseline mee te nemen. Dit voorkomt mosgroei.

 

 

Twee kunstgrasbanen

Banen 9 en 10 zijn kunstgrasbanen. Ze zijn het eigendom van de vereniging. Deze banen zijn over het algemeen het hele jaar bespeelbaar. Sporthuis Bunnik verzorgt het onderhoud van deze banen.