Lenneke Roodenburg nieuwe voorzitter

De leden van BLTC De Niënhof hebben digitaal gekozen voor Lenneke Roodenburg als nieuwe voorzitter. “De vereniging staat er prima voor en ik hoop met mijn enthousiasme en drive bij te dragen aan de reuring op de club,” vertelt de nieuwe voorzitter.”

Lenneke neemt het stokje over van interim voorzitter Richard Geurtsen

Lenneke Roodenburg neemt het stokje over van interim voorzitter Richard Geurtsen. Richard voerde het bestuur sinds maart aan: “Wij zijn samen deze lastige corona tijd met z’n vele maatregelen op een gepaste wijze doorgekomen,” vertelt Richard, die de club een warm hart toedraagt en actief betrokken blijft bij de tennisvereniging. De komende tijd onderzoekt hij met een aantal andere leden de mogelijkheden om in de wintermaanden een blaashal te realiseren op het tennispark aan de Tolhuislaan.

Door corona was een algemene ledenvergadering niet mogelijk

Toch moeten de leden zich kunnen uitspreken over een nieuwe voorzitter. Richard vervolgt: ”We hebben daarom een speciale nieuwsbrief verstuurd, waarbij de leden digitaal hun stem konden uitbrengen.” Uiteindelijk hebben 90 leden hun stem uitgebracht voor de nieuwe voorzitter. “Lenneke is een zeer bekende binnen onze tennisvereniging en ze neemt het stokje met enthousiasme van me over,” aldus Richard.

De tennisvereniging staat er goed voor

De club is met ongeveer 500 leden één van de grootste sportverenigingen van Bunnik en bestaat al bijna 50 jaar. Lenneke roemt de prachtige accommodatie: “De club heeft acht perfect onderhouden gravelbanen en twee kunstgrasbanen. Het gezellige paviljoen is voorzien van alle gemakken. Ik denk dat we ook één van de meest duurzame verenigingen in de regio zijn met 35 zonnepanelen, energiezuinige LED verlichting en duurzame toepassingen van apparatuur en verwarming. Echt iets om trots op te zijn.” Toch zijn er ook nog uitdagingen en ambities om de club verder te verbeteren.

Het hele jaar door tennissen

Op de kunstgrasbanen kunnen leden het hele jaar door tennissen. Voor gravelbanen is dit minder vanzelfsprekend in de winter. Enkele jaren geleden is al geïnvesteerd in vier speciale gravelbanen waarop je ook in de winter veel langer door kunt spelen. De volgende stap is om te onderzoeken of de club in de winter een blaashal neer kan zetten. Richard Geurtsen is nauw betrokken bij dit onderzoek en vertelt hier graag over: “Voordeel van een blaashal is dat een aantal banen ook bij slecht weer in de winter beschikbaar zijn. De komende periode willen we de mogelijkheden bespreken in digitale bijeenkomsten met onze leden.”

De nieuwe voorzitter is een goede bekende binnen de vereniging

Lenneke Roodenburg speelt al bijna twintig jaar voor BLTC De Niënhof. “Aan het einde van mijn studententijd in Utrecht ben ik in Bunnik komen wonen. Mijn man en ik zijn toen lid geworden van de tennisclub,“ licht Lenneke toe. Behalve op de baan is ze de laatste jaren ook actief geweest buiten de baan bij de coördinatie van het jaarlijkse RMA Verecos Open Toernooi. “Ik hoop met mijn enthousiasme en drive bij te dragen aan wat meer reuring op de club,” vertelt Lenneke. “Het zou leuk zijn als ik onze leden kan motiveren en inspireren om nog meer te genieten van de mooie banen, het paviljoen en de activiteiten die we organiseren. Daarnaast zijn nieuwe leden natuurlijk ook van harte welkom.”