Laddercompetitie nieuwe rondes

Terug van weggeweest, de laddercompetitie gaat weer beginnen op 17 oktober! De komende maanden is er weer gelegenheid om laagdrempelig tenniswedstrijden te spelen met clubgenoten. 

Hoe werkt het ook alweer?

  • Download de Knltb matchapp
  • Selecteer je club
  • Voer je gegevens in
  • Kies uit een van de beschikbare laddercompetitievormen

FAQ:

–          Hoe vaak mag ik een wedstrijd spelen?
Je wordt elke twee weken automatisch gekoppeld aan een andere speler in de ladder. En de laddercompetitie duurt 12 weken in totaal.

–          Wat moet ik doen als ik 2 weken niet kan vanwege bijvoorbeeld vakantie?
Je kunt je uitschrijven en vervolgens na je vakantie weer actief inschrijven. Dan kom je weer ongeveer op dezelfde plek terug in de ladder (niet exact aangezien anderen wel door zijn gegaan).

–          Wat gebeurt er als ik niet kom opdagen?
Als je niet komt opdagen, dan verschijnt er geen score. Heb je dit twee keer in de competitie, dan wordt je uit de competitie gehaald. Het is voor anderen niet leuk als hun wedstrijd niet doorgaat. De persoon die wel op de baan stond, kan en mag een winnende score invullen.

–          Kan ik ook opgeven? En wat gebeurt er dan?
Wanneer je wel gekoppeld bent aan een andere speler voor een wedstrijd, maar je wilt niet spelen of je wilt opgeven, dan kun je de ander laten winnen door een fictieve score in te vullen.

–          Moet je altijd 2 gewonnen sets uitspelen?
Nee, in de app kun je elke score invullen die je wilt. Spreek van tevoren met elkaar af of je na een bepaalde tijd het aantal games telt, of doorspeelt tot 2 gewonnen sets. Je kunt dus ook invullen dat het 10-9 is geworden.