onderstaande informatie is verouderd maar zal zo spoedig mogelijk worden aangepast. Neem voor meer informatie contact op met de jeugdcommissie jc@nienhof.nl

BEN JE EEN NIEUW JEUGDLID?
Kijk dan even op deze pagina. Dan kom je snel te weten wat de mogelijkheden voor de jeugd op BLTC de Niënhof zijn. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.
Tenniskids:In groepen van 8-10 kinderen krijg je de kans om te zien hoe leuk tennis is en of je er al een beetje handig in bent. Je leert tennis middels een speciaal opgezet trainingsprogramma van de KNLTB. Dit programma heet Tenniskids. Meer informatie kan je vinden op www.tenniskids.nl en is voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Alle trainingen worden gegeven door officieel KNLTB gediplomeerde trainers van de tennisschool Houten (B.T.A.). Daarna ga je over naar de jeugdtraining die ook gegeven wordt door trainers van B.T.A.

TRAINING: 
Er wordt zowel in de zomer(april-oktober) als in de winter (oktober-maart) training gegeven. In de zomer krijgen competitie spelende kinderen 90 minuten les en niet competitie spelende kinderen 60 minuten per week. In de winter kan je jezelf opgeven voor een tennisles van 60 minuten. De wintertraining maakt geen deel uit van het jeugdlidmaatschap van de vereniging. Alle trainingen bestaan uit groepen van ongeveer 8 kinderen.

COMPETITIE: 
Jeugdleden die graag wedstrijden spelen, kunnen zich opgeven voor de competitie. De voorjaarscompetitie start in april en wordt zowel op woensdagmiddag (voor jeugdleden t/m12 jaar) als op zondag (jeugd t/m 17 jaar) gespeeld. De categorieën waarin gespeeld wordt zijn: t/m 10 jaar(wo),  t/m 12 jaar(wo), t/m 14 jaar(zo) en t/m 17 jaar(zo). Je kunt worden ingedeeld in een mix-, jongens- of meisjesteam. Tijdens een competitiedag speelt een jongens/meisjesteam 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden. In een mixteam t/m 14 speel je 2 singles, 2 dubbels en 1 mix wedstrijd. In een mixteam t/m 17 speel je 2 meisjes singles, 2 jongens singles, 2 dubbels en 2 mixwedstrijden, in totaal 8 partijen. Je speelt zowel op je eigen club als op ander clubs in de regio. Dat betekent dus dat je ouders jou en je medeteamgenoten een keer zullen moeten rijden. Een andere bijkomstigheid bij het spelen van competitie is de bardienst. Teams worden ingedeeld door de paviljoencommissie om bardienst te draaien op een dag dat zijzelf geen competitie hoeven te spelen. Dit houdt dan in dat de ouders deze bardienst moeten doen, want onder de 18 jaar mag je geen bardienst doen.
We hebben ook een najaarscompetitie. Deze start in september is op de zondag en is er in de categorieën t/m 12, t/m14 en t/m 17.

SMASH!
Team: Het SMASH! Team bestaat uit jeugdleden van 13 t/m 17 jaar die activiteiten voor de jeugd organiseren. Het SMASH! Team wordt begeleid door de jeugdcommissie. Lijkt je het ook leuk om activiteiten te organiseren, meld je dan bij de jeugdcommissie ( jc@nienhof.nl).

OPENINGSTOERNOOI:
In april starten we altijd met een Ouder&Kind toernooi. Tennissende ouders kunnen samen met hun tennissende kinderen naar de club toe komen en worden daar ingedeeld om wedstrijdjes van een half uur te spelen tegen andere ouders met kinderen. Het gaat hierbij niet om prijzen maar om de gezelligheid.

HEMELVAARTSTOERNOOI:
Op Hemelvaartsdag organiseert het SMASH! Team een toernooi voor de jeugd van 10.00 tot 14.00 uur. Afhankelijk van het thema worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Daarnaast kan er natuurlijk ook altijd getennist worden via de toss.

JEUGDCLUBKAMPIOENSCHAPPEN:
in de eerste week van de schoolvakantie van de basisschool vinden de jeugdclubkampioenschappen plaats. Dit is voor alle kinderen vanaf 6 tot 18 jaar, gewoon een supergezellige week! De JCK beginnen in 2015 op zondag 12 juli en eindigen op zaterdag 18 juli. Je kunt inschrijven voor enkel, dubbel en mix. Iedereen van de eigen club kan meedoen. Je wordt eerst ingedeeld in poules. Daardoor speel je automatisch een aantal wedstrijden tegen andere kinderen van je eigen niveau. Vanaf woensdag ga je ‘op de sheet’. Dan wordt het afvalsysteem van kracht. Verlies je, dan lig je eruit. Zaterdag is de prijsuitreiking. Op woensdag wordt er gezamenlijk iets gegeten. Het is een week met veel gezellige activiteiten die door jeugdleden als het hoogtepunt van het tennisjaar wordt beschouwd. Kortom, de moeite waard! Voor de allerkleinsten van de Tenniskids hebben we van maandag t/m donderdag ’s middag clinics met de oudere jeugd.
Naast natuurlijk heel veel tennissen worden er ook andere activiteiten georganiseerd,
JEUGDTOSS: op 4 woensdagmiddagen in juni en 4 woensdagen in augustus, september wordt er een jeugdtoss georganiseerd voor de basisschool leerlingen. Dit houdt in dat alle jeugdleden kunnen komen spelen. Je wordt dan ingedeeld en gaat wedstrijdjes spelen van ongeveer 20 minuten tegen elkaar.

OPENJEUGDTOERNOOI:
In week 36 (1-9 september) wordt een open jeugd toernooi georganiseerd. Dit is de manier om ook tegen kinderen van andere verenigingen een wedstrijdje te spelen. Je kan je vanaf nu inschrijven door te klikken op de volgende link: Open Jeugdtoernooi Bunnik .
Naast alle activiteiten die de club organiseert, is het natuurlijk vooral de bedoeling dat je overdag zelf met je vrienden op de tennisbaan gaat tennissen! Hoe vaker je tennist, hoe sneller je vooruit gaat!

Voor meer informatie en een betere communicatie kan je een e-mail sturen naar jc@nienhof.nl .

Hieronder treft u antwoorden aan op vaak gestelde vragen:
Hoe oud moet ik zijn om te gaan tennissen?
Vanaf ongeveer 6 jaar kan je lid worden van de tennisvereniging.

Hoe kan mijn kind trainen?
Als je kind lid wordt van de vereniging gaat hij/zij automatisch zomertrainen. De zomertraining is inbegrepen in het lidmaatschapsgeld van de vereniging. Voor de wintertraining moet hij/zij zich apart opgeven. Dit is anders dan bij andere tennisverenigingen waar lidmaatschap en zomertraining meestal apart gaan. Vanwege praktische redenen is lidmaatschap en zomertraining bij ons nu samengevoegd. Let op je moet jouw kind wel apart opgeven voor de wintertraining.
Bij de Niënhof hebben wij er voor gekozen om het Tenniskids programma te volgen. Dit is een methode die op pedagogische wijze de kinderen al spelend alle tennisbeginselen bijbrengt. Leeftijdscategorieën zijn dan minder belangrijk. Het gaat erom dat kinderen van ongeveer gelijk niveau bij elkaar in een kleurengroep komen. Iedere kleur speelt met een aparte kleur bal en speelt op een daarbij afgestemd speelveld. Hoe beter je kunt tennissen hoe groter het veld wordt en hoe harder de ballen worden.

Mijn kind wil competitie spelen, wat moet ik doen (Leeftijd t/m 12 jaar)?
Er wordt door de vereniging aan de KNLTB competitie meegedaan. Deze is voor de basisschool jeugd op woensdagmiddagen in april en mei. Inschrijven voor deze competitie moet al heel vroeg gebeuren. De inschrijving sluit al begin november. Kijk hiervoor op de website van de Niënhof. Je kind moet al wel een wedstrijdje kunnen spelen. Vraag eventueel advies aan de trainer en anders aan de jeugdcommissie jc@nienhof.nl . Alle aanmeldingen worden beoordeeld en vervolgens ingedeeld door de jeugdcommissie. Het is noodzakelijk dat je alle woensdagmiddagen kan spelen.

Mijn kind wil competitie spelen, wat moet ik doen (Leeftijd ouder dan 12 jaar)?
Er wordt door de vereniging aan de KNLTB competitie meegedaan. Deze is voor de oudere jeugd op zondagen in april en mei. Inschrijven voor deze competitie moet al heel vroeg gebeuren. De inschrijving sluit al begin november. Kijk hiervoor op de website van de Niënhof. Ook voor deze competitie moet je alle keren aanwezig zijn om ingedeeld te kunnen worden. Alle aanmeldingen worden beoordeeld en vervolgens ingedeeld door de jeugdcommissie.

Kan ik in het najaar ook competitie spelen?
Het is ook mogelijk om aan een mix- of dubbelcompetitie mee te doen in het najaar. De wedstrijden worden op zondagen gespeeld in september en oktober. Er zijn drie leeftijdscategorieën t/m 12, t/m 14 en t/m 17. Er worden op een zondag in het najaar in totaal vier dubbels gespeeld. Ook voor deze competitie moet je, je al snel opgeven. De inschrijving sluit begin juni van ieder jaar.

Worden er ook andere activiteiten of toernooien georganiseerd?
Er worden veel activiteiten georganiseerd door de vereniging. De activiteiten die wij speciaal onder de aandacht willen brengen zijn:
DE RABO TENNISWEEK Jeugd Clubkampioenschap (JCK) in de laatste week van de zomervakantie en, als je kind al toe is aan het spelen van echte wedstrijdjes, het Open Jeugd Toernooi in week 36. Tijdens het JCK wordt heel veel georganiseerd, ook clinics voor onze beginnende tennissers, Tenniskids, Rood en Oranje.

Kan ik ook tennissen met vrienden?
Ja, dat kan altijd zolang de banen vrij zijn en je vriend(innet)je ook lid is van de vereniging. Als het druk is kan je ook afhangen in het clubhuis. Je moet dan misschien wel even wachten op een baan. Onthoud wel dat je alleen maar beter gaat tennissen als je naast de training ook gaat vrij spelen.
Kan ik ook tennissen met kinderen die geen lid zijn van De Niënhof?
Ja, sinds kort is het mogelijk om ook te tennissen met kinderen die lid zijn van één van de volgende verenigingen TV Griffensteyn, TV de Niënhof, TV Bosch en Duin, SV Austerlitz, TV Risenborgh, TV Manger Cats, SV Odijk.
De regels zijn simpel:
–       Je bent lid van één van de deelnemende verenigingen
–       Je wordt door iemand van een andere deelnemende club geïntroduceerd (gratis en zo vaak je wilt)
–       Je volgt verder de regels van het introduceren van de club waar jullie spelen
–       Dit kan op alle dagen tot 19.00 uur
–       Je stuurt een mailtje naar je eigen jeugdcommissie met de naam van de spelers en de datum dat je gespeeld hebt. Jc@nienhof.nl
–       Je speelt niet als er competitie is of een bijzonder toernooi op de club wordt georganiseerd
–       Deze regeling geldt van 1 juni t/m 1 oktober 2011

Wat moet ik betalen?
De meest actuele prijzen kan je vinden op onze website onder het hoofdstuk lid worden.
Wat heb ik nodig voor tennis (kleren, racket, speciale tennisschoenen)?
Hiervoor kan je het beste advies vragen bij de sportzaken in de regio. Zij kunnen je ook adviseren wat voor een type racket het beste bij je past. Onze sponsor is van den Berg SPORT 2000 in Driebergen.

Wat wordt van mij en mijn ouders verwacht?
Allereerst dat je tennis leuk vindt, lacht, plezier maakt en vaak naar de tennisbaan gaat om te tennissen. Boos kijken, kwaad worden en schelden vinden wij niet gepast. FAIR PLAY is dan ook ons motto. Van je ouders verwachten wij dat ze jullie ook stimuleren om naar de tennisbaan te gaan en af en toe ook eens de handen uit de mouwen te steken bij alle activiteiten die georganiseerd worden. Je kunt je hiervoor opgeven bij jc@nienhof.nl .

Hoe word ik lid?
Vul het formulier in op de website en stuur het op naar BLTC de Niënhof t.a.v. ledenadministratie Postbus 154  3980 CD Bunnik.

Waar kan ik meer informatie krijgen?
Vragen van algemene aard kan je stellen aan secretariaat@nienhof.nl en alles over de jeugd kan je vragen aan jc@nienhof.nl .